مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده

مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده

منتدى شامل
 
الرئيسيةس .و .جاليوميةبحـثالتسجيلدخول
يا جماعه انا اسف انى بجد مش بدخل بس اكيد ليا عزرى يارب تكونوا فكرين اخوكم الفرعون حوده والى عاوز يسال عليا او يكلمنى 01129552333

اى شخص يعجبه المنتدى ويحب ان يسجل معانا فيه وتوجد عنده اى مشكله فى التسجيل برجاء  المواصله على الفيس بوك وشكرا ليكم

https://www.facebook.com/mahmoud.alfraoon


وده الاسكاى بى بتاعى alfraoon.alfraoon



شاطر | 
 

 حساء كرات اللحم مع قمح إبلي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنت فلسطين
مشرفه
مشرفه
avatar

عدد المساهمات : 1287
نقاط : 2221
تاريخ التسجيل : 23/04/2011

مُساهمةموضوع: حساء كرات اللحم مع قمح إبلي   الثلاثاء 03 مايو 2011, 4:42 am




5 إلى 6 أشخاص - طبق اول ساخن - طبق من: الشرق الأوسط

مقادير:

نصف كيلوغرام من اللحم المفروم ناعماً

ثلاثة أرباع ملعقة صغيرة من الملح

بصلة واحدة مفرومة ناعماً

فصان مهروسان من الثوم

ملعقة صغيرة من الفلفل الحلو

ربع ملعقة صغيرة من الكمون (اختياري)

نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأبيض

زيت لقلي كرات اللحم

كوب من القمح المقشور

6 أكواب من مرقة الدجاج أو اللحم

ملعقتا طعام من معجون البندورة (الطماطم)


طريقة التحضير:

يخلط اللحم مع الملح والبصل والثوم والكمون والفلفل الأبيض. تحضر كرات صغيرة من هذا المزيج باستعمال المياه لترطيب اليدين.

تقلى هذه الكرات في الزيت قبل وضعها جانباً.

يوضع القمح في قدر كبيرة مع معجون البندورة (الطماطم) ومرقة الدجاج أو اللحم. يطهى الكل معاً لمدة 20 دقيقة حتى تنضج حبات القمح.

تضاف كرات اللحم إلى القدر ويتابع الطهو لمدة 7-10 دقائق إضافية فوق نار خفيفة، شرط إبقاء الغطاء دوماً فوق القدر.

يقدم هذا الحساء الساخن واللذيذ مع الخبز المحمص.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر المنتدى
مشرفه
مشرفه
avatar

عدد المساهمات : 640
نقاط : 1003
تاريخ التسجيل : 27/04/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: حساء كرات اللحم مع قمح إبلي   الأربعاء 07 سبتمبر 2011, 6:24 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حساء كرات اللحم مع قمح إبلي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده :: عالم الطهى والمطبخ ولوزمه :: احدث الماكولات-
انتقل الى: