مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده

منتدى شامل
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
يا جماعه انا اسف انى بجد مش بدخل بس اكيد ليا عزرى يارب تكونوا فكرين اخوكم الفرعون حوده والى عاوز يسال عليا او يكلمنى 01129552333

اى شخص يعجبه المنتدى ويحب ان يسجل معانا فيه وتوجد عنده اى مشكله فى التسجيل برجاء  المواصله على الفيس بوك وشكرا ليكم

https://www.facebook.com/mahmoud.alfraoon


وده الاسكاى بى بتاعى alfraoon.alfraoon



 

 كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mokashokr
مشرف
مشرف
mokashokr


عدد المساهمات : 137
نقاط : 234
تاريخ التسجيل : 25/12/2011
العمر : 37
الموقع : الاردن

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى   كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Emptyالأربعاء 18 يناير 2012, 11:55 pm

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير: 2 كوب لبن رايب
4/1 كوب خردل (مسترد) معجون
5 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة كبيرة خردل مطحون جاف
1 ملعقة صغيرة شطه (اختياري)
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون
1 دجاج (حوالي 1 : 2/1 1 كيلو)
3 كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بكينج بودر
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم ناعم
زيت غزير للقلي
التحضير: 1- يخلط اللبن الرايب والخردل وقليل من الملح (حوالي 2 ملعقة صغيرة) ونصف ملعقة من الخردل المطحون ونصف ملعقة من الشطه.
2- يغسل الدجاج ويقطع إلى ثماني قطع ثم تتبل القطع بخليط اللبن الرايب وتترك في الثلاجة لمدة من يوم إلى ثلاثة أيام.
3- يخلط الدقيق والبكنج بودر والثوم المفروم والباقي من الملح والفلفل والخردل المطحون والشطه حتى يتجانس الخليط جيداً.
4- ترفع قطع الدجاج من التتبيلة مع الاحتفاظ بأكبر كمية سائل ملتصقة بها ثم توضع في خليط الدقيق.
5- تقلب القطع في خليط الدقيق حتى تغطى تماماً بالدقيق المتبل وتترك فيه لمدة ساعة وتقلب بين الحين والآخر.
الطبخ: 1- يسخن الزيت في مقلاة حوالي 350 درجة فهر نهيت على نار متوسطة الحرارة.
2- ترفع قطع الدجاج وتنفض من أي دقيق زائد ثم توضع في الزيت الساخن وتحمر حتى تنضج.
3- ترفع قطع الدجاج من الزيت وتوضع فوق ورق أو شبكة معدنية للتخلص من الزيت الزائد.
4- تقدم ساخنة مع البطاطس البوريه (المهروسة) وسلطة الكرنب والجزر.






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الفرعون حوده
المدير العام
المدير العام
الفرعون حوده


عدد المساهمات : 1013
نقاط : 1304
تاريخ التسجيل : 22/04/2011
العمر : 39

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى   كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Emptyالخميس 19 يناير 2012, 12:59 am

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى 54
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alfraoon7.forumegypt.net
rose flower
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
rose flower


عدد المساهمات : 791
نقاط : 1112
تاريخ التسجيل : 01/01/2012
العمر : 32

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى   كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Emptyالسبت 11 فبراير 2012, 11:48 pm

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Fr7-26ffb6ad2c
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
pansyanaa
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
pansyanaa


عدد المساهمات : 295
نقاط : 363
تاريخ التسجيل : 25/12/2011

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى   كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى Emptyالسبت 11 فبراير 2012, 11:54 pm

كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى 021112140234qbysdjsgtaq0wsa8jg43
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيفيه صنع الفراخ الكنتاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل الفراخ بانيه بطريقه جديده
» كيفيه الترشيح كمشرغ على قسم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده :: عالم الطهى والمطبخ ولوزمه :: احدث الماكولات-
انتقل الى: