مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده

منتدى شامل
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
يا جماعه انا اسف انى بجد مش بدخل بس اكيد ليا عزرى يارب تكونوا فكرين اخوكم الفرعون حوده والى عاوز يسال عليا او يكلمنى 01129552333

اى شخص يعجبه المنتدى ويحب ان يسجل معانا فيه وتوجد عنده اى مشكله فى التسجيل برجاء  المواصله على الفيس بوك وشكرا ليكم

https://www.facebook.com/mahmoud.alfraoon


وده الاسكاى بى بتاعى alfraoon.alfraoon



 

 أشهى انواع الكعك

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بنت فلسطين
مشرفه
مشرفه
بنت فلسطين


عدد المساهمات : 1287
نقاط : 2221
تاريخ التسجيل : 23/04/2011

أشهى انواع الكعك Empty
مُساهمةموضوع: أشهى انواع الكعك   أشهى انواع الكعك Emptyالثلاثاء 03 مايو 2011, 5:56 am

أشهى انواع الكعك Cake2100


مقادير الكعكة الإسفنجية:


طريقة التحضير تابعوها!!

- 6 يضات.
- كوبان سكر بودرة.
- 1كوب سمن.
- 4 كوب دقيق.
- 2 معلقة صغيرة فانيليا.
- 2 معلقة صغيرة بيكنج بودر.
- كوبان كاكاو.
طريقة التحضير:
- نحضر البيض ونكسره في إناء عميق ونضيف إليه السكر والفانيليا ونضربهم مع بعض "بالمضرب الكربائهي" لمدة ربع ساعة.
- بعد ذلك نحضر الدقيق والبيكنج بودر ونضيفيهم مع بعض.
- ثم ضيفي الدقيق والبيكنج باودر بالتدريج إلى البيض والسكر وقلبيهم جيداً مع بعض كويس باستخدام معلقة خشب لكن انتبهي إن التقليب يكون بالراحة.
- بعد ذلك نحضر قالب كيك على شكل قلب وندهن القاع والجوانب بقليل من السمنة ونرش رشة صغيرة من الدقيق حتى الكعكة ما تلتصق معك في الصينية وبعد ذلك نصب خليط الكعكة فيها.
- ثم نشغل الفرن لمدة 5 دقائق وبعد ذلك ندخل صينية الكعكة الفرن ونجعل درجة الحرارة متوسطة وسيبيها لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما تجدي وجهها أحمر.
- ولو احببت أن تتأكدي من أن الكعكة استوت من الوجه يبقى ممكن أن تحضري سكينة ونضعها في وسط الكعكة، لو خرجت السكينة نضيفة مثل ما هي يبقى كده الكعكة استوت من جوه، لكن لو خرجت وفيها أي حاجة يبقى الكعكة لم تستوي بعد.
- بعد ما تستوي الكعكة نخرجها من الفرن ونبقيها قليل لغاية ما تبرد حتى تقدري إنك تنقليها في صينية ثانية مستديرة وانتبه وإنتِ بتنقليها إنك تضعيها على وجهها بحيث تبقى الناحية الموجودة في الأسفل فوق واللي فوق تحت.

أشهى انواع الكعك Cake210


طريقة تزيين وحشو الكعكة:
المقادير:

الف صحة!!

- زيدة.
- لبن.
- مربى.
- علبة أناناس.
- 1/2 كيلو فراولة.
- علبة بودرة كريم شانتيه.
- جوزة الهند مبشورة.
- تشكيلة مكسرات مفرومة "لوز وبندق وجوز وفستق"
- كريز.
- قمع لتزويق الكعكة.

طريقة التحضير:
- اخرجي الزبدة من الثلاجة واتركيها لمدة نصف ساعة حتى تكون سايحة.
- احضري طبق عميق وضعي فيه اللبن البارد وثم ضيفي إليه علبة بودرة "الكريم شانتيه" واضربيهم مع بعض جيداً بالمضرب الكهربائي، لمدة عشر دقائق وبعد ذلك ضعي الكريم شانتيه في الفريزر.
- احضري الكعكة وقسميها باستخدام سكينة الحلويات إلى طبقتين، وخدي الطبقة الأولى وضعيها على صينية ثانية ورشي.
-اخرجي الزبدة من الثلاجة واتركيها لمدة نصف ساعة حتى تكون سايحة.
- احضري طبق عميق وضعي فيه اللبن البارد وثم ضيفي إليه علبة بودرة "الكريم شانتيه" واضربيهم مع بعض جيداً بالمضرب الكهربائي، لمدة عشر دقائق وبعد ذلك ضعي الكريم شانتيه في الفريزر.
- احضري الكعكة وقسميها باستخدام سكينة الحلويات إلى طبقتين، وخدي الطبقة الأولى وضعيها على صينية ثانية ورشي عليها ماء الكمبوت، وعلى سطح النصف الثاني من الكعكة ثم افردي طبقة من الزبدة بعد ذلك طبقة مربى "أي نوع مربى عندك" بعد ذلك ضمي الجزئين على بعض.
- احضري الكريم شانتيه وغطي الكعكة كلها بيه باستخدام ضهر المعلقة واحضري القمع وضعي فيه كريم شانتيه وزوقي الأطراف، وعلى فكرة ممكن تضعي على الجوانب جوز الهند والمكسرات المفرومة الموجودة عندك.
- ثم احضري أي نوع فاكهة عندك "فراولة أو تفاح" وقطعيهم إلى شرائح أو قطع الأناناس اللي موجودة عندك والكريز وزوقي سطح الكعكة بالشكل اللي إنتِ بتحبيه، بعد ذلك ضعيها في الثلاجة لمدة نص ساعة وصحتين.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روح الفرعون

روح الفرعون


عدد المساهمات : 478
نقاط : 821
تاريخ التسجيل : 08/06/2011
العمر : 28

أشهى انواع الكعك Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى انواع الكعك   أشهى انواع الكعك Emptyالأربعاء 31 أغسطس 2011, 8:09 am

أشهى انواع الكعك 1270052804
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alfraoon7.forumegypt.net/
rose flower
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
rose flower


عدد المساهمات : 791
نقاط : 1112
تاريخ التسجيل : 01/01/2012
العمر : 32

أشهى انواع الكعك Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى انواع الكعك   أشهى انواع الكعك Emptyالجمعة 20 يناير 2012, 7:53 pm

أشهى انواع الكعك An3m1.com_13210216551
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أشهى انواع الكعك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شرح كل انواع الكنافة
» انواع الحب
» انواع العيون ومعانيها
» انواع هجر القران الكريم
»  بعض انواع عذاب القبر....؟

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده :: عالم الطهى والمطبخ ولوزمه :: عمل الحلويات-
انتقل الى: