مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده

منتدى شامل
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
يا جماعه انا اسف انى بجد مش بدخل بس اكيد ليا عزرى يارب تكونوا فكرين اخوكم الفرعون حوده والى عاوز يسال عليا او يكلمنى 01129552333

اى شخص يعجبه المنتدى ويحب ان يسجل معانا فيه وتوجد عنده اى مشكله فى التسجيل برجاء  المواصله على الفيس بوك وشكرا ليكم

https://www.facebook.com/mahmoud.alfraoon


وده الاسكاى بى بتاعى alfraoon.alfraoon



 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عاشقة الفرعون

عاشقة الفرعون


عدد المساهمات : 184
نقاط : 224
تاريخ التسجيل : 24/07/2011
العمر : 38

طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجية   طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Emptyالثلاثاء 22 نوفمبر 2011, 10:48 pm

وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة

  • المقادير:

    span.ingredient {display: block; text-align: right; direction: rtl; }
    span.ingredient font.amount {width: 150px; float: right; text-align: left; padding-left: 10px;}

    عدد 10 بيضات 3/4 1 كوب سكر بودرة 1/2 2 كوب دقيق ملعقة كبيرة بيكنج بودر ملعقة صغيرة فانيليا

  • التحضير: 1- يوقد الفرن على حرارة 180 درجة مئوية قبل البدء في إعداد الكيك.
    2- يخفق البيض جيداً في وعاء عميق بواسطة المضرب الكهربائي و يضاف إليه السكر مع الاستمرار في الخفق حتى يذوب السكر تماما ويرتفع الخليط ويكون الضرب في اتجاه واحد وحتى ترفعين المضرب فتجدين للعجين الذي ينزل منه اثرا على سطح العجين الموجود في الوعاء.
    3- يخلط الدقيق بعد أن ينخل مع البيكنج بودر و الڤانيليا .
    4- يضاف خليط الدقيق إلى خليط البيض بالتدريج ويفضل بملعقة يرش جزء من الدقيق على وجه العجين ثم يقلب بشكل دائري في اتجاه واحد مع الحذر أثناء التقليب و التقليب بخفة بواسطة ملعقة خشبية حتى تمتزج كل المكونات.
    5- يدهن قالب الكيك بقليل من الزبد و يرش القليل من الدقيق و نقوم بالتخلص من الزائد منه و ذلك لعمل طبقة عازلة لمنع التصاق الكيك بالقالب

  • الطبخ: 1- تخبز في الفرن الموقد سابقاً لمدة 45-60 دقيقة على درجة حرارة 180 درجة.
    2- تترك لتبرد و تزين بالكاسترد و الفاكهة الطازجة ، و تدهن بالمربى المخففة بالماء .

  • ملاحظات: 1- توضع الصينية بخفة في الفرن ويغلق باب الفرن بهدوء تام حتى لا تدخل كمية من الهواء البارد داخل الفرن فتهبط الكيكة.
    2- لا يفتح الفرن قبل مرور نصف ساعة على الأقل.
    3- إذا فسدت الكيكة أثناء خبزها لا تنزعجي قطعيها قطعا صغيرة مع استبقاء قطعة كبيرة تكفي لتغطية سطح طبق التريفل وقومي بعمل التريفل وهو سهل جدا وموجود على موقع طبخ فتكات.

  • الخطوة الاخيرة: هل اعجبتك الوصفة؟ اذن اضغطي الزر التالي:

    {lang: 'ar'}


  • الموضوع كاملا: لو عايزة تشوفي الموضوع ده بالكامل و بالصور و بمشاركات العضوات اضغطي هنا:
    طريقة عمل الكيك الكيكة الاسفنجية في منتدى فتكات

  • نبذة عن الموضوع: طريقة عمل الكيك الكيكة الاسفنجية من قسم حلويات في موقع فتكات بواسطة العضوة أم الطيب، اشهى الوصفات واطيب الاكلات مع موقع فتكات! 4 من 5 بتقييم
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    عاشقة الفرعون

    عاشقة الفرعون


    عدد المساهمات : 184
    نقاط : 224
    تاريخ التسجيل : 24/07/2011
    العمر : 38

    طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجية   طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Emptyالإثنين 09 يناير 2012, 12:40 am

    تسلم ايدك
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    روح الفرعون

    روح الفرعون


    عدد المساهمات : 478
    نقاط : 821
    تاريخ التسجيل : 08/06/2011
    العمر : 28

    طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Empty
    مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجية   طريقه عمل الكيكه الاسفنجية Emptyالإثنين 09 يناير 2012, 12:03 pm

    طريقه عمل الكيكه الاسفنجية 54
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    https://alfraoon7.forumegypt.net/
     
    طريقه عمل الكيكه الاسفنجية
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -
    » طريقه عمل لسان العصفور بالعكاوى- طريقه تحضير لسان العصفور بالعكاوى
    » طريقه عمل بلح الشام
    » طريقه عمل الحناء
    » طريقه عمل اللازنيه
    » طريقه عمل البيتزا

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    مـــنـــتـــد يـــا ت ا لــــــــفـــــر عـــــــو ن حـــــو ده :: عالم الطهى والمطبخ ولوزمه :: عمل الحلويات-
    انتقل الى: